Komentarze nie są potwierdzone zakupem
Receptury na:
• schab z jałowcem
• rosół ratunkowy dobry na wszystko
• kleftiko pachnące Cyprem
• pilaw z jagnięciny i kaszy jaglanej
• tadżin z makreli
• czy przepyszny tort Jadziny
zamienią zwykłe posiłki w niezwykłe uczty.
JOANNA BRODZIK zabierze cię w sensualną podróż przez kontynenty pachnące cynamonem, szafranem, dojrzałymi pomidorami i ukochanymi truskawkami. Zaproponuje wyprawę w czasie. Dowiesz się, jaki wpływ na kulinarną mapę świata mieli Marco Polo, Krzysztof Kolumb czy Amerigo Vespucci i kto przypłacił życiem ich wiekopomne odkrycia, jaki związek z soczewką ma soczewica i uprawy jakich roślin zmieniły bieg historii.
Autorka nauczy cię odnajdywać przyjemność w dotykaniu chrupiącej skórki chleba i kontemplowaniu koloru jadalnych kwiatów. Doradzi, jak nie marnować jedzenia, kiedy warto zacząć przygotowywać noworoczny bigos i czym zastąpić cukier w diecie. W książce znajdziesz przepisy, które powstały z miłości do ludzi, szacunku do produktów i umiejętności słuchania historii opowiadanych przy wspólnym stole. Ta lektura to wyśniona gawęda kulinarna, którą będziesz mógł podzielić się z bliskimi.

Oprawa twarda
Wydanie: Pierwsze
ISBN: 978-83-240-7377-1
Wydanie: Pierwsze
ISBN: 978-83-240-7377-1
Liczba stron: 288
Znak Koncept
Format: 205x250mm
Cena katalogowa: 69,99 zł
Rok wydania: 2021
Znak Koncept
Format: 205x250mm
Cena katalogowa: 69,99 zł
Rok wydania: 2021