Konto

Totalnie tofu Konrad Budzyk Książka

Totalnie tofu
35,00 zł
69,99 zł - sugerowana cena detaliczna
Wyślemy w ciągu 24h
Wydawnictwo: Znak JednymSłowem
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Wydanie: I
Liczba stron: 256
Format: 165x235
Rok wydania: 2024
Zobacz więcej
35,00 zł
Totalnie smacznie. Totalnie prosto. Totalnie TOFU
83 przepisy na kuszące roślinne dania
Wszechstronne, bajecznie proste w przygotowaniu i przepyszne – takie właśnie jest tofu. Z wyglądu niepozorne, w rzeczywistości daje nieograniczone możliwości.
Zrobisz z nim totalnie wszystko: śniadaniową szakszukę, włoski makaron, polskie pierogi, azjatyckie bowle, wegański mac & cheese, kuszące street foody i aksamitne desery (w tym oczywiście tofurnik) – w każdym z tych dań tofu odnajduje się idealnie.
Oprócz tego z książki dowiesz się:
– czym różni się tofu twarde od miękkiego i który rodzaj wybrać, by wydobyć wszystkie jego zalety,
– jak skomponować idealną marynatę
– i dlaczego tofu zawsze znajduje się na szczycie listy zdrowych produktów*.

Poznaj moje ulubione przepisy na dania z tofu oraz porady i techniki dotyczące ich przygotowywania.
Konrad Budzyk

* Podpowiadam już teraz: to dzięki temu, że jest wysokobiałkowe i bogate w składniki odżywcze: żelazo, wapń, niezbędne witaminy i minerały, a dodatkowo naprawdę niskokaloryczne.

KONRAD BUDZYK – bloger kulinarny, weganin. Jego pierwsza książka, „Hummusy i pasty”, od razu stała się bestsellerem. Do gotowania podchodzi z dużym luzem, miesza style i techniki, a przy tym świetnie się bawi.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

 

Szczegółowe informacje na temat książki Totalnie tofu

Wydawnictwo: Znak JednymSłowem
EAN: 9788324099627
Autor: Konrad Budzyk
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Wydanie: I
Liczba stron: 256
Format: 165x235
Rok wydania: 2024
Data premiery: 2024-06-05
Język wydania: polski
Język oryginału: polski
Podmiot odpowiedzialny: Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o.
Tadeusza Kościuszki 37
30-105 Kraków
PL
e-mail: [email protected]

Podobne do Totalnie tofu

Inne książki Konrad Budzyk

Oceny i recenzje książki Totalnie tofu

Średnia ocen:
8.00 /10
Liczba ocen:
8
lubimyczytac.pl
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

06/06/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Tofu - serek sojowy, sztandarowy produkt i składnik kuchni wegańskiej (i nie tylko) a także „bohater" najnowszej książki Konrada Budzyka „Totalnie Tofu".W pierwszych stronach autor prowadzi nas przez historię tofu (jak się okazuje, tofu to nie „wynalazek" ostatnich lat, ale „ciutkę" starszy, bo pochodzący z czasów dynastii Han, czyli mniej więcej z początków naszej ery), jego produkcję, opisuje jego wartości odżywcze, odmiany tofu (a ja myślałam, że tofu jest tylko jedno), aby przejść do tego co najważniejsze w tej książce - przepisów.W „Totalnie tofu" znajdziemy 83 przepisy o różnym stopniu trudności, z informacją na ile porcji jest tenże oraz o kaloryczności i wartościach odżywczych na porcję.Sama książka wydana jest przepięknie - twarda oprawa o satynowym wykończeniu, kolorowe zdjęcia dań od śniadań, przez obiady aż po desery.Niezależnie czy to wasz początek przygody z tofu, czy jesteście jego koneserami, ta książka jest dla was. Nawet jeśli podobnie jak ja, uważacie, że kuchnia to miejsce, gdzie znajduje się ekspres do kawy, a do gotowania macie dwie lewe ręce i potraficie przypalić wodę na herbatę, jakimś cudem wszystkie dania przygotowane z przepisów z „Totalnie tofu" się udały.W tym miejscu mogę tylko napisać: Serdecznie polecam!

18/06/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Myślę że pewnym składnikom trzeba dać szansę bo mogą pozytywnej zaskoczyć. Myślę że mogę polubić tofu.Dlatego jeśli i wy lubicie lub nie wiecie co można z nim zrobić to ta książka będzie starałem w 10.Znajdziecie tu 83 przepisy z tofu od przepisu na marynaty, śniadania i zupy, streetfoody, dania kuchni włoskiej, polskiej, azjatyckiej i desery!Oczywiście nie będę oszukiwać że desery i kuchnie azjatycka lubię najbardziej. Konradzie kawał naprawdę pysznej roboty.Tofu ma wiele zalet i z tej książki dowiemy się wiele ciekawych rzeczy oprócz przepisów. Tofu jest niskokaloryczne i wysokobiałkowe, ma dużo składników odżywczych, minerałów i witamin. Same dobro a Konrad wskaże jak to wykorzystać.

25/09/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Myślę że pewnym składnikom trzeba dać szansę bo mogą pozytywnej zaskoczyć. Myślę że mogę polubić tofu.Dlatego jeśli i wy lubicie lub nie wiecie co można z nim zrobić to ta książka będzie starałem w 10.Znajdziecie tu 83 przepisy z tofu od przepisu na marynaty, śniadania i zupy, streetfoody, dania kuchni włoskiej, polskiej, azjatyckiej i desery!Oczywiście nie będę oszukiwać że desery i kuchnie azjatycka lubię najbardziej. Konradzie kawał naprawdę pysznej roboty.Tofu ma wiele zalet i z tej książki dowiemy się wiele ciekawych rzeczy oprócz przepisów. Tofu jest niskokaloryczne i wysokobiałkowe, ma dużo składników odżywczych, minerałów i witamin. Same dobro a Konrad wskaże jak to wykorzystać.

25/09/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Tofu - serek sojowy, sztandarowy produkt i składnik kuchni wegańskiej (i nie tylko) a także „bohater" najnowszej książki Konrada Budzyka „Totalnie Tofu".W pierwszych stronach autor prowadzi nas przez historię tofu (jak się okazuje, tofu to nie „wynalazek" ostatnich lat, ale „ciutkę" starszy, bo pochodzący z czasów dynastii Han, czyli mniej więcej z początków naszej ery), jego produkcję, opisuje jego wartości odżywcze, odmiany tofu (a ja myślałam, że tofu jest tylko jedno), aby przejść do tego co najważniejsze w tej książce - przepisów.W „Totalnie tofu" znajdziemy 83 przepisy o różnym stopniu trudności, z informacją na ile porcji jest tenże oraz o kaloryczności i wartościach odżywczych na porcję.Sama książka wydana jest przepięknie - twarda oprawa o satynowym wykończeniu, kolorowe zdjęcia dań od śniadań, przez obiady aż po desery.Niezależnie czy to wasz początek przygody z tofu, czy jesteście jego koneserami, ta książka jest dla was. Nawet jeśli podobnie jak ja, uważacie, że kuchnia to miejsce, gdzie znajduje się ekspres do kawy, a do gotowania macie dwie lewe ręce i potraficie przypalić wodę na herbatę, jakimś cudem wszystkie dania przygotowane z przepisów z „Totalnie tofu" się udały.W tym miejscu mogę tylko napisać: Serdecznie polecam!

Bestsellery

Nowości

Zyskaj darmową dostawę
za zapis do newslettera!
Nie przegap nowości, promocji i unikalnych ofert.
*Kod jednorazowego użycia przy minimalnej wartości koszyka 69 zł.