Słodkości w insulinooporności

Dominika Musiałowska, Magdalena Makarowska

Słodkości w insulinooporności

7.2

(30 ocen) wspólnie z

27,84

 

Słodko i zdrowo – czy to możliwe?
Czy potrafisz wyobrazić sobie życie bez słodkości? To chyba niemożliwe… ale od dawna wiadomo, że cukier nie krzepi, a szkodzi. Chcesz go ograniczyć? A może już polecono ci, by go usunąć z diety? Ratunku! Jak żyć bez pysznych ciast i słodkich przekąsek?
Na szczęście nie musisz z nich całkowicie rezygnować, nawet jeśli zmagasz się z nadwyżkowymi kilogramami, insulinoopornością czy cukrzycą typu 2. Dowodzą tego autorki Słodkości w insulinooporności, podkreślając, że to właściwe nawyki i umiar są fundamentem zdrowej diety. Żeby jednak uchronić się przed negatywnymi konsekwencjami jedzenia słodyczy, musisz wiedzieć, kiedy i na co możesz sobie pozwolić.
Autorki podpowiadają:
• co robić, żeby móc korzystać ze słodkich przyjemności
• jakie słodycze można bezkarnie jeść i w jakich ilościach
• jak odzwyczaić się od cukru dodanego
• czego używać zamiast cukru
W książce znajdziesz także całą masę prostych i szybkich przepisów na smakołyki, którymi będziesz mogła się delektować bez poczucia winy. Zajadając zdrowe (i słodkie) alternatywy dla sklepowych bomb kalorycznych, poprawisz swoje zdrowie, wysmuklisz sylwetkę i zyskasz świetne samopoczucie! Czy można chcieć czegoś więcej?

Feeria
Broszurowa ze skrzydełkami

ISBN: 978-83-663-8020-2

Liczba stron: 312

Format: 16.5x20.5cm

Cena detaliczna: 44,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem