Leśne gotowanie. Chwasty od kuchni

Piotr Ciemny

Leśne gotowanie. Chwasty od kuchni

36,84

 

Dzikie zioła, chwasty, leśne pokarmy uzależniają!

Na pikniku siedzi się na ziemi, je rękami, brudzi usta zwęglonym ziemniakiem. Pobudza się wszystkie zmysły. Żywy ogień to magia, trudno oderwać od niego wzrok, a przygotowane w ten sposób potrawy są niepowtarzalne.

Skosztuj jak nieziemsko smakują


  • chimichurri z gwiazdnicą pospolitą

  • grillowana sałata z kwiatami lipy

  • szarpane boczniaki bbq

  • miraliwki – oliwki z zielonych mirabelek


Dowiedz się także jak odróżnić od siebie najczęściej spotykane w polskich lasach rośliny. Jak wygadają ich liście, kora, igły, kwiatostany, szyszki. Wykorzystaj dary natury i odnajdź radość w piknikowaniu

W lesie sezon piknikowy trwa cały rok.

PIOTR CIEMNY – twórca inicjatywy oraz konta na Instagramie „Chwasty od Kuchni”, regularny gość programów telewizyjnych i radiowych o naturze, ekologii i zielarstwie, a także pracownik duńskich restauracji nagrodzonych gwiazdkami Michelin: 108 i Alchemist. Sprawia, że hasło „Znane rośliny w nieznanej odsłoni” nabiera zupełnie nowego znaczenia.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.



 

Znak Koncept
Oprawa twarda

Wydanie: I

ISBN: 978-83-240-9481-3

EAN: 9788324094813

Liczba stron: 240

Znak Koncept

Format: 150x200

Cena detaliczna: 54,99 zł

Rok wydania: 2024

Zajrzyj do środka

Komentarze nie są potwierdzone zakupem