KAUKASIS Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu Olia Hercules Książka
Wydawnictwo: | Buchmann |
Rodzaj oprawy: | Okładka twarda |
Wydanie: | pierwsze |
Liczba stron: | 240 |
Format: | 19.5x25.2 |
Rok wydania: | 2017 |
Szczegółowe informacje na temat książki KAUKASIS Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu
Wydawnictwo: | Buchmann |
EAN: | 9788328046580 |
Autor: | Olia Hercules |
Rodzaj oprawy: | Okładka twarda |
Wydanie: | pierwsze |
Liczba stron: | 240 |
Format: | 19.5x25.2 |
Rok wydania: | 2017 |
Podmiot odpowiedzialny: | Grupa wydawnicza FOKSAL Sp. z o.o. Marszałkowska 116/122 00-017 Warszawa PL e-mail: [email protected] |
Podobne do KAUKASIS Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu
Oceny i recenzje książki KAUKASIS Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu
Pomóż innym i zostaw ocenę!
Pierwsze, co zwraca uwagę, to oczywiście piękna okładka i powodujące ślinotok zdjęcia potraw w środku. Na szczęście książka ma w sobie wiele, wiele więcej...Kaukasis mnie nie zawiodło, bo przypomniało wszystkie smaki, które miałam okazję poznać w Gruzji. Piękne ilustracje obudziły wspomnienia i zmotywowały do spróbowania własnych sił w tworzeniu tych pyszności. Znalazłam tu przepisy na ulubione haczapuri i czinkari, a rodzina zajadała się tak, że aż się jej uszy trzęsły...Prócz przepisów na jedzenie, możemy tutaj zauważyć też samą kulturę z okolic Kaukazu. Żyje się tam zupełnie inaczej niż w Polsce i można to dostrzec nie tylko na naszych talerzach obiadowych, ale również w codziennych sytuacjach.Gorąco polecam wszystkim tym, którzy znają Gruzję, chcą ją poznać, albo po prostu lubią kulinarne nowości i wyzwania. Ten zakątek świata ma w sobie bowiem niezaprzeczalny urok i moc przyciągania. Ja już dziś wiem, że jeszcze tam wrócę. Oczekując na wakacje będę wybudzać wspomnienia smakami znanymi z podróży.
Pierwsze, co zwraca uwagę, to oczywiście piękna okładka i powodujące ślinotok zdjęcia potraw w środku. Na szczęście książka ma w sobie wiele, wiele więcej...Kaukasis mnie nie zawiodło, bo przypomniało wszystkie smaki, które miałam okazję poznać w Gruzji. Piękne ilustracje obudziły wspomnienia i zmotywowały do spróbowania własnych sił w tworzeniu tych pyszności. Znalazłam tu przepisy na ulubione haczapuri i czinkari, a rodzina zajadała się tak, że aż się jej uszy trzęsły...Prócz przepisów na jedzenie, możemy tutaj zauważyć też samą kulturę z okolic Kaukazu. Żyje się tam zupełnie inaczej niż w Polsce i można to dostrzec nie tylko na naszych talerzach obiadowych, ale również w codziennych sytuacjach.Gorąco polecam wszystkim tym, którzy znają Gruzję, chcą ją poznać, albo po prostu lubią kulinarne nowości i wyzwania. Ten zakątek świata ma w sobie bowiem niezaprzeczalny urok i moc przyciągania. Ja już dziś wiem, że jeszcze tam wrócę. Oczekując na wakacje będę wybudzać wspomnienia smakami znanymi z podróży.