Sushi

29,99

 

Na ile sposobów można połączyć ryż z rybą? Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi… przekąski zawinięte w wodorosty… małe zielone łódeczki i… wiele, wiele więcej.
Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków. W tej książce znajdziesz wszystko, co należy wiedzieć, żeby rozpocząć przygodę ze sztuką kulinarną, jaką jest przygotowywanie sushi.
Omówiono w niej:
• niezbędne narzędzia kuchenne
• podstawowe składniki sushi
• sposoby przygotowywania ryżu
• filetowanie i krojenie ryb
• przygotowywanie ostryg, kalmarów i mątw
• techniki rolowania sushi
• ponad 30 przepisów na nigri-sushi, maki-sushi, futomaki i sashimi

RM
Oprawa miękka

Wydanie: czwarte

ISBN: 978-83-815-1505-4

EAN: 9788381515054

Tytuł oryginalny: Fresh and tasty Sushi cookbook

Liczba stron: 80

Format: 16.5x23.5cm

Cena detaliczna: 29,99 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem