Farina. Kuchnia śródziemnomorska

Bartek Kieżun, Monika Turasiewicz

Farina. Kuchnia śródziemnomorska

7.3

(4 oceny) wspólnie z

49,99

 

FARINA – KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA


Kuchnię śródziemnomorską
można opisać za pomocą zaledwie kilku słów.

Mąka, wino, ryba i oliwa – składniki najlepszej jakości, z których wyczarujesz niezwykłe bogactwo smaków, zapachów i feerię barw.

Dzięki tej książce dowiesz się, jak produkty tak proste, że aż wysublimowane, tworzą pomost między cucina povera a couisine gourmound, między włoską trattorią zarządzaną niepodzielnie przez charyzmatyczną włoską mammę a restauracjami prowadzonymi przez wielkich szefów kuchni wykształconych w słynnej Le Cordon Bleu, między lazurowym morzem a rozgrzanym w słońcu gajem oliwnym.

Monika Turasiewicz i Bartek Kieżun zabiorą cię w śródziemnomorską podróż i zaproszą na wystawną ucztę. Skosztujesz potraw, których smaku nie da się zapomnieć. Zachwycą cię:

• cappuccino kalafiorowe z truflą,
• ravioli z jagnięcym ragù,
• krem z kalarepki z pesto z młodego szczawiu,
• chrupiące kwiaty cukinii z salsą z pomidorów i awokado,
• chłodnik z szyjkami raków,
• krewetki w miodzie z chili
• homar à la thermidor,
• wątróbka drobiowa z pomidorami, wiśniówką i szałwią,
• lawendowa panna cotta.

Z proponowanych trzynastu menu stwórz niezapomniane przyjęcie, zadziw znajomych i rozpieść nawet najbardziej wymagające podniebienia. Poznaj zasady idealnego wine pairingu i dobierz wino, które dopełni twoją ucztę.


Pozwól sobie na śródziemnomorską podróż i kulinarny luksus

Znak Koncept
Oprawa twarda

Wydanie: Pierwsze

ISBN: 978-83-240-8479-1

EAN: 9788324084791

Liczba stron: 288

Znak Koncept

Format: 205x250mm

Cena detaliczna: 99,99 zł

Rok wydania: 2022

Zajrzyj do środka

Bartłomiej Kieżun, Monika Turasiewicz ”Farina. Kuchnia śródziemnomorska”

Komentarze nie są potwierdzone zakupem