Zbierz, przechowaj, zjedz

Johannes Wätterbäck, Theres Lundén

Zbierz, przechowaj, zjedz

8.4

(7 ocen) wspólnie z

36,29

 

Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni.

Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych warzyw, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak połączyć najlepsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy?

Odkryj na nowo sezonową kuchnię i przygotuj:
• wyraziste kimchi,
• wyborną pastę z fety i tymianku,
• makaron z kremowym sosem z jarmużu,
• zupę z chrzanową śmietanką,
• kremową pastę baba ghanoush
i wiele innych potraw, które zachwycą twoją rodzinę i przyjaciół.

Zbierz, przechowaj, zjedz to zdecydowanie więcej niż poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska. To przepięknie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które tak łatwo można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania.

Znak Koncept
Oprawa twarda

Wydanie: Pierwsze

ISBN: 978-83-240-7370-2

EAN: 9788324073702

Liczba stron: 224

Znak Koncept

Format: 165x210mm

Cena detaliczna: 54,99 zł

Tłumaczenie: Ewa Wojciechowska

Rok wydania: 2021

Komentarze nie są potwierdzone zakupem