PayPo odbierz kod 30 zł na zakupy

Dalmacja Książka kucharska Robert Makłowicz Książka

Dalmacja Książka kucharska
53,21 zł
79,91 zł - sugerowana cena detaliczna
Zamów teraz, wyślemy 2025-06-18
Wydawnictwo: Wysoki Zamek
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Liczba stron: 200
Format: 19.0x25.0cm
Rok wydania: 2023
Zobacz więcej

Kup w zestawie

53,21 zł
Robert Makłowicz , urodzony w 1963 roku w Krakowie, dziennikarz, autor książek i programów telewizyjnych o tematyce kulinarnej, kulturowej oraz historycznej, od niedawna także zawołany youtuber. Nauki pobierał na wydziałach prawa i historii Uniwersytetu Jagiellońskiego, wszakże w sposób wysoce niesystematyczny oraz wybiórczy, gdyż żadnego z tych kierunków nie ukończył. Historią pasjonuje się od zawsze, zwłaszcza dziejami Europu Środkowej w dobie panowania Habsburgów, szczególnie zaś dwóch ostatnich władców tejże dynastii - cesarza Franciszka Józefa i cesarza Karola. Pozostałe zainteresowania nazwać można szeroko rozumianą konsumpcją - od literatury (ulubieni autorzy: Joseph Roth i Andrzej Bobkowski), poprzez muzykę (od punk rocka po Bartóka, ze szczególnym uwzględnieniem pieśni ludu Csango), po destylaty owocowe (zwłaszcza z gruszek Williams, morwy, pigwy, śliwek, jabłek, moreli oraz mieszane), wina (koniecznie grüner veltliner i pinot noir) oraz kuchnie (przedziwna predylekcja do mamałygi z bryndzą oraz skwarkami z wędzonej słoniny). DALMACJA. Książka kucharska po raz pierwszy ukazała się w roku 2016, niniejsze drugie wydanie zdaje nam się jeszcze ładniejsze, choć i pierwsze cieszyło się uznaniem Szanownej Publiczności, gdyż się wyczerpało, czego i tym razem sobie życzymy.

Szczegółowe informacje na temat książki Dalmacja Książka kucharska

Wydawnictwo: Wysoki Zamek
EAN: 9788396010742
Autor: Robert Makłowicz
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Liczba stron: 200
Format: 19.0x25.0cm
Rok wydania: 2023
Data premiery: 2021-07-06
Język wydania: polski
Podmiot odpowiedzialny: Wydawnictwo Wysoki Zamek
Dzielskiego 2 lok. 225
31-420 Kraków
PL
e-mail: [email protected]

Podobne do Dalmacja Książka kucharska

Inne książki Robert Makłowicz

Inne książki z kategorii Książki kucharskie

Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość

Oceny i recenzje książki Dalmacja Książka kucharska

Średnia ocen:
8.28 /10
Liczba ocen:
25
lubimyczytac.pl
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

21/08/2023
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Autor książki pt. ''Dalmacja książka kucharska'' Pan Robert Makłowicz zaprasza Czytelnika w malowniczo kreatywną podróż w europejskie smaki Dalmacji.To jest druga książka Pana Roberta wydana w Wydawnictwie Wysoki Zamek przy współpracy merytorycznej Pana Jacka Tokarskiego.Książka ta obrazuje nam klimat, historię smaku podróży opowiedzianą słowami autora w interesujący sposób z użyciem zdrobnień w formie żartobliwej użytej również przy omawianiu potraw Dalmacji.Możemy poznać w niej 7 rozdziałów następującej treści: zimne i ciepłe przystawki, zupy, potrawy z ryżu i makaronu, owoce morza, mięsa, jarzyny i dodatki, desery.Przepisy Pana Roberta Makłowicza na, które warto, zwrócić uwagę w tej książce są, następujące:Krem z bakłażanów, owczy ser marynowany w winie, cukinie w czosnku, pasztet rybny, pasztet z tuńczyka, smażone oliwki, zupa rybna, panierowane sardynki, spaghetti w klasycznym sosie pomidorowym, dalmatyński gulasz, dalmatyńskie rolady, pieczona jagnięcina w winie, ziemniaki z włoską kapustą i porem, figowiec, figi w winie, tort z suszonych fig, naleśniki z migdałami, dalmatyńskie ciasto wielkanocne.Warto jest poznać dalmatyńską kuchnię, ponieważ autor zadbał o ujęcie każdego szczegółu dotyczącego kultury, historii zawartego na łamach 264 stron.Książka ta posłuży nie tylko jako przewodnik, ale cenne wskazówki autora, a przy tym barwny język, który tak bardzo cenię w momencie, kiedy prezentacji dań wykonywanych przez Pana Roberta Makłowicza.Elementem stanowiącym dodatek, który zachęci, do kupna są, pięknie zaprezentowane zdjęcia z podróży kulinarnej- Dalmacja, słowniczek kulinarny polsko - chorwacko- dalmatyński.Książka zawiera 264 strony, twarda oprawa, wydana została przez Wydawnictwo Wysoki Zamek, Kraków 2016.Zapraszam Cię Czytelniku w kulinarną dalmatyńską podróż wraz jej z autorem.Recenzja została zamieszczona na stronie Muzeum Książki Kucharskiejim. Stanisława Czernieckiego, przy czym należy zaznaczyć, że jest to jedyne w Polsce Muzeum Książki Kulinarnej, które znajduje się w województwie Małopolskim.Idealne miejsce na wypoczynek i odnalezienie ciszy wśród książek kulinarnych.

21/08/2023
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Autor książki pt. ''Dalmacja książka kucharska'' Pan Robert Makłowicz zaprasza Czytelnika w malowniczo kreatywną podróż w europejskie smaki Dalmacji.To jest druga książka Pana Roberta wydana w Wydawnictwie Wysoki Zamek przy współpracy merytorycznej Pana Jacka Tokarskiego.Książka ta obrazuje nam klimat, historię smaku podróży opowiedzianą słowami autora w interesujący sposób z użyciem zdrobnień w formie żartobliwej użytej również przy omawianiu potraw Dalmacji.Możemy poznać w niej 7 rozdziałów następującej treści: zimne i ciepłe przystawki, zupy, potrawy z ryżu i makaronu, owoce morza, mięsa, jarzyny i dodatki, desery.Przepisy Pana Roberta Makłowicza na, które warto, zwrócić uwagę w tej książce są, następujące:Krem z bakłażanów, owczy ser marynowany w winie, cukinie w czosnku, pasztet rybny, pasztet z tuńczyka, smażone oliwki, zupa rybna, panierowane sardynki, spaghetti w klasycznym sosie pomidorowym, dalmatyński gulasz, dalmatyńskie rolady, pieczona jagnięcina w winie, ziemniaki z włoską kapustą i porem, figowiec, figi w winie, tort z suszonych fig, naleśniki z migdałami, dalmatyńskie ciasto wielkanocne.Warto jest poznać dalmatyńską kuchnię, ponieważ autor zadbał o ujęcie każdego szczegółu dotyczącego kultury, historii zawartego na łamach 264 stron.Książka ta posłuży nie tylko jako przewodnik, ale cenne wskazówki autora, a przy tym barwny język, który tak bardzo cenię w momencie, kiedy prezentacji dań wykonywanych przez Pana Roberta Makłowicza.Elementem stanowiącym dodatek, który zachęci, do kupna są, pięknie zaprezentowane zdjęcia z podróży kulinarnej- Dalmacja, słowniczek kulinarny polsko - chorwacko- dalmatyński.Książka zawiera 264 strony, twarda oprawa, wydana została przez Wydawnictwo Wysoki Zamek, Kraków 2016.Zapraszam Cię Czytelniku w kulinarną dalmatyńską podróż wraz jej z autorem.Recenzja została zamieszczona na stronie Muzeum Książki Kucharskiejim. Stanisława Czernieckiego, przy czym należy zaznaczyć, że jest to jedyne w Polsce Muzeum Książki Kulinarnej, które znajduje się w województwie Małopolskim.Idealne miejsce na wypoczynek i odnalezienie ciszy wśród książek kulinarnych.

25/09/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Autor książki pt. ''Dalmacja książka kucharska'' Pan Robert Makłowicz zaprasza Czytelnika w malowniczo kreatywną podróż w europejskie smaki Dalmacji.To jest druga książka Pana Roberta wydana w Wydawnictwie Wysoki Zamek przy współpracy merytorycznej Pana Jacka Tokarskiego.Książka ta obrazuje nam klimat, historię smaku podróży opowiedzianą słowami autora w interesujący sposób z użyciem zdrobnień w formie żartobliwej użytej również przy omawianiu potraw Dalmacji.Możemy poznać w niej 7 rozdziałów następującej treści: zimne i ciepłe przystawki, zupy, potrawy z ryżu i makaronu, owoce morza, mięsa, jarzyny i dodatki, desery.Przepisy Pana Roberta Makłowicza na, które warto, zwrócić uwagę w tej książce są, następujące:Krem z bakłażanów, owczy ser marynowany w winie, cukinie w czosnku, pasztet rybny, pasztet z tuńczyka, smażone oliwki, zupa rybna, panierowane sardynki, spaghetti w klasycznym sosie pomidorowym, dalmatyński gulasz, dalmatyńskie rolady, pieczona jagnięcina w winie, ziemniaki z włoską kapustą i porem, figowiec, figi w winie, tort z suszonych fig, naleśniki z migdałami, dalmatyńskie ciasto wielkanocne.Warto jest poznać dalmatyńską kuchnię, ponieważ autor zadbał o ujęcie każdego szczegółu dotyczącego kultury, historii zawartego na łamach 264 stron.Książka ta posłuży nie tylko jako przewodnik, ale cenne wskazówki autora, a przy tym barwny język, który tak bardzo cenię w momencie, kiedy prezentacji dań wykonywanych przez Pana Roberta Makłowicza.Elementem stanowiącym dodatek, który zachęci, do kupna są, pięknie zaprezentowane zdjęcia z podróży kulinarnej- Dalmacja, słowniczek kulinarny polsko - chorwacko- dalmatyński.Książka zawiera 264 strony, twarda oprawa, wydana została przez Wydawnictwo Wysoki Zamek, Kraków 2016.Zapraszam Cię Czytelniku w kulinarną dalmatyńską podróż wraz jej z autorem.Recenzja została zamieszczona na stronie Muzeum Książki Kucharskiejim. Stanisława Czernieckiego, przy czym należy zaznaczyć, że jest to jedyne w Polsce Muzeum Książki Kulinarnej, które znajduje się w województwie Małopolskim.Idealne miejsce na wypoczynek i odnalezienie ciszy wśród książek kulinarnych.

25/09/2024
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem

Autor książki pt. ''Dalmacja książka kucharska'' Pan Robert Makłowicz zaprasza Czytelnika w malowniczo kreatywną podróż w europejskie smaki Dalmacji.To jest druga książka Pana Roberta wydana w Wydawnictwie Wysoki Zamek przy współpracy merytorycznej Pana Jacka Tokarskiego.Książka ta obrazuje nam klimat, historię smaku podróży opowiedzianą słowami autora w interesujący sposób z użyciem zdrobnień w formie żartobliwej użytej również przy omawianiu potraw Dalmacji.Możemy poznać w niej 7 rozdziałów następującej treści: zimne i ciepłe przystawki, zupy, potrawy z ryżu i makaronu, owoce morza, mięsa, jarzyny i dodatki, desery.Przepisy Pana Roberta Makłowicza na, które warto, zwrócić uwagę w tej książce są, następujące:Krem z bakłażanów, owczy ser marynowany w winie, cukinie w czosnku, pasztet rybny, pasztet z tuńczyka, smażone oliwki, zupa rybna, panierowane sardynki, spaghetti w klasycznym sosie pomidorowym, dalmatyński gulasz, dalmatyńskie rolady, pieczona jagnięcina w winie, ziemniaki z włoską kapustą i porem, figowiec, figi w winie, tort z suszonych fig, naleśniki z migdałami, dalmatyńskie ciasto wielkanocne.Warto jest poznać dalmatyńską kuchnię, ponieważ autor zadbał o ujęcie każdego szczegółu dotyczącego kultury, historii zawartego na łamach 264 stron.Książka ta posłuży nie tylko jako przewodnik, ale cenne wskazówki autora, a przy tym barwny język, który tak bardzo cenię w momencie, kiedy prezentacji dań wykonywanych przez Pana Roberta Makłowicza.Elementem stanowiącym dodatek, który zachęci, do kupna są, pięknie zaprezentowane zdjęcia z podróży kulinarnej- Dalmacja, słowniczek kulinarny polsko - chorwacko- dalmatyński.Książka zawiera 264 strony, twarda oprawa, wydana została przez Wydawnictwo Wysoki Zamek, Kraków 2016.Zapraszam Cię Czytelniku w kulinarną dalmatyńską podróż wraz jej z autorem.Recenzja została zamieszczona na stronie Muzeum Książki Kucharskiejim. Stanisława Czernieckiego, przy czym należy zaznaczyć, że jest to jedyne w Polsce Muzeum Książki Kulinarnej, które znajduje się w województwie Małopolskim.Idealne miejsce na wypoczynek i odnalezienie ciszy wśród książek kulinarnych.

Bestsellery

Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość

Nowości

Nowość
Nowość
Bestseller
Bestseller
Nowość
Bestseller
Bestseller
Nowość
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość