Orzechy i pestki Przewodnik mistyczno-kulinarny

Lara Gessler

Orzechy i pestki Przewodnik mistyczno-kulinarny

8.9

(11 ocen) wspólnie z

35,19

 

Wyjątkowa książka mistyczno-kulinarna autorstwa Lary Gessler. Orzechy i pestki kochamy wszyscy, zwłaszcza Lara Gessler. W jej rodzinnym domu worek orzechów łuskanych w czasie przygotowań do Bożego Narodzenia zbliżał bardziej niż lepienie pierogów. Dlatego zdecydowała się na kilkutygodniową wyprawę po największych plantacjach orzechów i pestek. Tak właśnie powstała ta książka. W przewodniku znajdziesz: - praktyczne porady, jak kupować i przechowywać orzechy i pestki - ich historię oraz obrzędy i zwyczaje z nimi związane - tradycyjne przepisy - autorskie przepisy i kulinarne inspiracje Lary Gessler Pełna pasji i wyobraźni opowieść o orzechach i pestkach, bez których trudno wyobrazić sobie współczesną kuchnię. A wszystko z miłości do gotowania!
Z jutowego worka na orzechy wysypały się chrupiące opowieści. Zamknięte w łupinach czekały na właściwy czas - i na Larę Gessler, wrażliwą opowiadaczkę. Jak muszle znad morza przytknięte do ucha, rozgadały się na dobre. Zaglądają do przeszłości, płyną pod prąd, karmią ciało i duszę. Wyłuskajcie z nich moc. Daria Pawlewska, redaktorka naczelna i wydawczyni magazynu kulturalno-kulinarnego "KUKBUK" Lara Gessler - ukończyła socjologię w Collegium Civitas w Warszawie. Przez rok pracowała i szkoliła się pod okiem najlepszych szefów kuchni w Londynie. Mieszkała w Hiszpanii, Holandii i Nowym Jorku. Współwłaścicielka restauracji U Fukiera i Słodki Słony. W 2016 roku wydała książkę "Słodki zielnik Lary". W 2020 roku stworzyła Pracownię Kulinarną Lary Gessler, która jest miejscem otwartym i przyjaznym dla każdego, kto chce gotować.

Prószyński Media
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-816-9340-0

EAN: 9788381693400

Liczba stron: 352

Format: 17.0x24.0cm

Cena detaliczna: 49,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem