Jadłonomia po polsku

Marta Dymek

Jadłonomia po polsku

8.4

(340 ocen) wspólnie z

43,34

 

Jak gotować z roślin po polsku, czyli w zgodzie z naszymi smakami, możliwościami i oczekiwaniami?

„Jadłonomia po polsku” to dowód na to, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie pyszna co ruskie pierogi!

Koniec z długą listą produktów, które są trudno dostępne. Koniec z rezygnacją z pysznych, tradycyjnych smaków. To książka, dzięki której poznacie mnóstwo roślinnych inspiracji. Zawiera ona aż sześć rozdziałów odpowiadających porom roku, czyli wiośnie, lecie, jesieni, zimie oraz zapomnianym przedwiośniu oraz przedzimiu! W oczekiwaniu na nowalijki trzeba coś jeść! Mogą to być np. kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, barszcz z wędzonymi śliwkami oraz gryczana granola.

Oprócz przepisów w książce można znaleźć wiele praktycznych porad, które ułatwią cały proces gotowania. Dowiedz się dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i dlaczego w bigosie tak dobrze smakują kawałki słodkiej dyni!

Marginesy
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-663-3587-5

EAN: 9788366335875

Liczba stron: 280

Format: 220x280mm

Cena detaliczna: 69,90 zł

Kanał Jadłonomii na Youtube

Komentarze nie są potwierdzone zakupem

Agata Kowalczyk

Jadłonomia po polsku

Fantastyczna! Rewelacyjna! 

Dietę wegańską zaczęłam stosunkowo niedawno, bo około pół roku temu. Często brakowało mi pomysłu na ciekawe i uniwersalne połączenia. Nie jestem mistrzem kuchni- przyznaję bez bicia, ale z tymi przepisami radzę sobie z łatwością. Jeżeli macie podobnie jak ja- to serdecznie polecam. 

Z samych roślin można ugotować naprawdę zaskakujące danie. 

Patryk Czyż

Jadłonomia po polsku

Jeżeli zastanawiacie się lub nadal wątpicie w to czy dietą bezmięsną można się najeść, a do tego poznać pyszne smaki to koniecznie skorzystajcie z tej ksiązki. Gwarantuję, że rozwieje ona Wasze wszelkie wątpliwości. Super!

Magdalena Kopania

Strzał w 10!

Bezapelacyjnie książka, której potrzebowałam, z której będę korzystać, którą będę się inspirować i zachwycać przez jeszcze bardzo długi czas! "Jadłonomia po polsku" to coś czego potrzebowałam. Znalazłam tu masę fantastycznych przepisów, dzięki którym z łatwością będę mogła trzymać się swojej bezmięsnej diety. Przy okazji poznałam parę fajnych sztuczek, które pozwalają zaoszczędzić mnóstwo czasu w kuchni. Jak dla mnie ta książka kucharska to strzał w 10!