Boże Narodzenie. Kuchnia świąteczna

Marzena Wasilewska

Boże Narodzenie. Kuchnia świąteczna

 

Od Wigilii z zupą rybną „trochę naszą, trochę orientalną”, po noworoczną ucztę z indykiem w kasztanach. Może „Wigilia jak u babci z Kresów”, z karpiem zapiekanym z chrzanem i śliwkami, albo „Wigilijna kolacja – postna, ale wykwintna” z łososiem, pieczonym w cieście francuskim? A Bożonarodzeniowy obiad? „Klasyka z odrobiną szaleństwa” w postaci rosołu z… winem porto, czy „Obiad jak królewska uczta” z pasztetem cielęcym z gruszkami w winie. Wspaniałe przekąski na Sylwestra i regenerujące zupy na Nowy Rok. Autorka dokładnie wyjaśnia, co, jak i kiedy przygotować, bo czasem trzeba zacząć przynajmniej kilka dni wcześniej. Inspirujące!

Świat Książki
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-273-0032-4

Liczba stron: 128

Świat Książki

Format: 210x260mm

Cena katalogowa: 34,90 zł

pierwsze