Tradycje kulinarne Danii

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Tradycje kulinarne Danii

53,57

 

Duńska kultura kulinarna to nie tylko gwiazdki Michelin i menu degustacyjne. To również kraina chleba żytniego, słodkich wypieków pachnących marcepanem i orzechami oraz najróżnorodniejszych otwartych kanapek. W codziennej diecie nie brakuje dań z wieprzowiny, śledzi oraz kawy. Każdy przystanek podróży po Półwyspie Jutlandzkim i duńskich wyspach to odkrywanie nowych oblicz smaku. Tradycje kulinarne Dani to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawczyni, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.

Hanami
Broszurowa ze skrzydełkami

ISBN: 978-83-677-9904-1

EAN: 9788367799041

Liczba stron: 216

Format: 16.5x23.5cm

Cena detaliczna: 76,65 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem