Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Ćwiczenia Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów

Kowalska Joanna Ewa

Towaroznawstwo i przechowywanie żywności Ćwiczenia Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów

26,00

 

Ćwiczenia pomogą uczniom przygotować się do egzaminu z kwalifikacji T6. Sporządzanie potraw i napojów. Są świetnym powtórzeniem wiedzy i umiejętności obejmującym ocenę jakości żywności, ocenę towaroznawczą, ocenę organoleptyczną, klasyfikację żywności pod względem wartości odżywczej, trwałości, pochodzenia, jak i zastosowania kulinarnego oraz z zakresu metod utrwalania i znakowania środków spożywczych. Proponowane zadania utrwalają zasady dobrych praktyk przechowywania żywności, których przestrzeganie zachowuje jakość zdrowotną sporządzanych potraw i napojów.

Dla nauczycieli są pomocą dydaktyczną, mogą też stać się inspiracją do opracowania własnych ćwiczeń.

Na końcu każdego rozdziału zbioru ćwiczeń znajduje się słowniczek ABC wyjaśniający trudniejsze terminy użyte w zadaniach.

Format-AB
Oprawa miękka

ISBN: 978-83-891-8465-8

EAN: 9788389184658

Liczba stron: 178

Format: 170x240mm

Cena detaliczna: 26,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem