Tajniki czekolady Przepisy, wskazówki i techniki nagradzanego mistrza cukiernictwa

Mark Tilling

Tajniki czekolady Przepisy, wskazówki i techniki nagradzanego mistrza cukiernictwa

79,80 zł

5390

 

Mistrz cukiernictwa Mark Tilling, dwukrotny laureat zawodów UK Chocolate Masters i zwycięzca pierwszej serii programu Bake Off: Creme de la Creme stacji BBC2, zdradza przepisy na swoje popisowe wyroby w tym nowoczesnym, inspirującym i starannie przygotowanym poradniku. Opisuje proces powstawania czekolady od ziarna do tabliczki. Początkujący cukiernik znajdzie tu wszystko, czego potrzebuje – od wykazu podstawowego sprzętu kuchennego po sposoby temperowania czekolady. Dwadzieścia wypróbowanych przepisów, zilustrowanych krok po kroku zdjęciami, jest na tyle łatwych, że każdy z łatwością zrealizuje je w domu, tym samym dorównując repertuarem i kreatywnością zawodowym szefom kuchni. To już czwarta książka Marka Tillinga, głównego wykładowcy w Squires Kitchen International School.

„Tajniki czekolady zasługują na poczesne miejsce w kuchni każdego miłośnika czekolady”
Claire Clark, odznaczona Orderem Imperium Brytyjskiego

Promise
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-754-1332-8

Tytuł oryginalny: Mastering Chocolate

Liczba stron: 192

Format: 21.3x27.0

Cena katalogowa: 79,80 zł

Tłumaczenie: Skawran Katarzyna Anna

Cena pakietu

124,70 zł

8084

Cena pakietu

119,70 zł

7784