Szakszuka Kuchnia Jerozolimy. Bez granic

Nidal Kersh

Szakszuka Kuchnia Jerozolimy. Bez granic

7.6

(8 ocen) wspólnie z

40,30

 

Poznaj smaki wielokulturowej Jerozolimy zawarte w potrawach, które prezentują niezrównaną hojność regionu. Szakszuka to nazwa dania wywodzącego się z Afryki Północnej – po arabsku słowo to oznacza również „mieszać” lub „wstrząsać”. To danie może być symbolem jedzenia, które wyłoniło się z tygla, jakim jest Jerozolima. Kuchnia tego miasta nie ma granic… i ta książka kucharska też nie! Znajdziesz w niej szereg klasycznych przepisów, na fattoush, sznycel, kebaby, hummus, falafel, shaormę i baba ganoush. Nidal Kersh przedstawia także intrygujące tło historyczne i kulturowe, tworząc w ten sposób bogaty kontekst pozwalający lepiej zrozumieć kulturę kulinarną Jerozolimy.

Słowne (dawniej Burda Książki)
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-825-1248-9

EAN: 9788382512489

Tytuł oryginalny: Shakshuka

Liczba stron: 208

Format: 19.5x24.0cm

Cena detaliczna: 65,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem