Nalewki Sekrety piwniczki brata Augustyna. Księga dawnych przepisów

Nalewki Sekrety piwniczki brata Augustyna. Księga dawnych przepisów

25,00 zł

1631

 

To kompendium praktycznych informacji o destylacji i aromatyzacji alkoholi. Krok po kroku otrzymujemy wiedzę na temat historii, prawa, aparatury, surowców i przygotowania między innymi najróżniejszych: likierów, win, wódek czy owoców i ziół w alkoholu. Książka zawiera również przepisy na ciekawe dania, których smak wzmocniono alkoholem. Są to oryginalne dania obiadowe oraz desery. Opracowanie potwierdzono wiedzą i doświadczeniem mnichów cysterskich, którzy wiele z opisanych w książce alkoholi wymyślili.

Odbiorcy
- wszyscy, którzy interesują się destylacją i aromatyzacją alkoholi
- ci, którzy szukają receptur na różnego rodzaju nalewki
- osoby, które chcą zaczerpnąć wiedzę na temat historii, prawa, aparatury, surowców i samego przygotowania nalewek

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- zawiera wszelkie informacje dotyczące produkcji alkoholi
- każdy z wymienionych etapów destylacji czy aromatyzacji opatrzony jest obszerną notką
- możemy poznać historię i prawo związane z alkoholami
- to olbrzymi wybór receptur na nalewki
- dodatkowo zamieszczono przepisy na różnego rodzaju dania obiadowe i desery z alkoholem

Jedność
Oprawa twarda

ISBN: 978-83-797-1580-0

Liczba stron: 158

Format: 140x210mm

Cena katalogowa: 25,00 zł

Cena pakietu

64,90 zł

4025

Cena pakietu

64,90 zł

4025

Cena pakietu

74,90 zł

4625