Kresowy tygiel kulinarny Kuchnia białoruska

Andrzej Fiedoruk

Kresowy tygiel kulinarny Kuchnia białoruska

29,90

 

Swój codzienny jadłospis możemy wzbogacić potrawami kuchni innych narodów, zwłaszcza jeśli jest to kuchnia sąsiadów, mocno osadzona w historii Polski, kuchnia zagubiona w dawnych kresowych dworkach szlacheckich, mieszczańskich jadalniach i okopcona sadzą włościańskich pieców. Taki jest kresowy tygiel kulinarny. Może nie tak wyraźny jak kuchnie narodowe, ale realny, wystarczy tylko uważnie się przyjrzeć kulturze poszczególnych narodów, które ją budowały. Jest ona istotą kuchni pogranicza, zróżnicowana, ale i jednorodna, jednoznacznie łatwa do zidentyfikowania. Zapraszamy więc wszystkich, którym nieobce są rozkosze poszukiwania smaków, na kulinarną wyprawę na Kresy.

Zysk i S-ka
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-750-6590-9

EAN: 9788375065909

Liczba stron: 264

Format: 160x240mm

Cena detaliczna: 29,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem