Jemy zboża na śniadanie Smak i zdrowie

Katharina Gustavs

Jemy zboża na śniadanie Smak i zdrowie

15,00 zł

1153

 

Od tysiącleci ludzie nie szczędzili czasu ni wysiłku, by zdobyć świeżo zmielone zboże. W dzisiejszych czasach w ofercie supermarketów znajdują się także produkty z pełnego przemiału, np. z kukurydzy czy owsa w postaci płatków śniadaniowych. Ale czy rzeczywiście są one pełnowartościowe? Otóż wiele z nich traci swoje wartości odżywcze, zanim jeszcze zdążymy je przygotować i zjeść. Wiele produktów jest też zjełczałych lub przetworzonych do tego stopnia, iż raczej przysparzają problemów zdrowotnych aniżeli korzyści. W przeciwieństwie do tych pokarmów świeżo zmielone pełne ziarno dostarcza naturalnego zestawu substancji odżywczych. Pod względem doskonałości naturalnego opakowania żaden owoc czy warzywo nie może się równać ze zbożem. Można je przechowywać przez długie miesiące i dopiero po jego otworzeniu (w procesie przetwarzania czy rafinowania) następuje utrata wartości odżywczych. Z tego względu najlepiej jest kupować zboża w pełnej postaci i mielić je na bieżąco w domu. Autorka opisuje, jak kupować, przechowywać i przygotowywać pełne ziarno, aby przyrządzić pyszne tradycyjne dania z różnych stron świata.

Źródła Życia
Oprawa miękka

ISBN: 978-83-621-0324-9

Tytuł oryginalny: Super Breakfast Creals

Liczba stron: 64

Format: 160x215mm

Cena katalogowa: 15,00 zł

Tłumaczenie: Dawid Kurz

Cena pakietu

59,90 zł

3847

Cena pakietu

54,90 zł

3547