Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni

Joel MacCharles, Joel Harrison

Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni

7.2

(11 ocen) wspólnie z

39,99

Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory

Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory – bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich?

Poznaj zasady gry obowiązujące w kuchni batch:
1. Korzystaj z naturalnych składników.
2. Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść).
3. Powiedz „nie” marnowaniu żywności.
4. Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji.
5. Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata.
6. Nie bój się eksperymentować.
7. Zakręcaj słoiki w towarzystwie.

Zakasz rękawy i do roboty.
Just batch it!

Otwarte
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania:
2017-07-17

ISBN: 978-83-751-5446-7

EAN: 9788375154467

Liczba stron: 352

Otwarte

Format: 203x252mm

Cena detaliczna: 59,90 zł

Tłumaczenie: Magdalena Gignal

Rok wydania: 2017

Zajrzyj do środka

Komentarze nie są potwierdzone zakupem