Żywienie człowieka Tom 1 Podstawy nauki o żywieniu

Jan Gawęcki

Żywienie człowieka Tom 1 Podstawy nauki o żywieniu

6.9

(42 ocen) wspólnie z

96,43

 

Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka zdrowego i chorego oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem pierwszy tom prezentuje kompleksowo ujęte podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka. Jest to jedyny na polskim rynku podręcznik akademicki prezentujący aktualną wiedzę z zakresu nauki o żywieniu człowieka, wykorzystywany przez studentów wielu kierunków studiów związanych z żywnością, żywieniem i zdrowiem. Jej autorami jest szerokie grono najwybitniejszych krajowych nauczycieli akademickich i specjalistów reprezentujących różne dyscypliny nauki związane z odżywianiem się człowieka.
Książka Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu przeznaczona jest dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.

Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa miękka

Wydanie: Czwarte

ISBN: 978-83-012-2116-4

EAN: 9788301221164

Liczba stron: 738

Wydawnictwo Naukowe PWN

Format: 235x165mm

Cena detaliczna: 119,00 zł

Rok wydania: 2022

Komentarze nie są potwierdzone zakupem