Zdobienie kulinarne Ciasta, torty, tarty

Klaudia Puchałka

Zdobienie kulinarne Ciasta, torty, tarty

24,77

 

Co zrobić by ze zwykłego tortu, ciasta czy tarty wyczarować prawdziwe dzieło sztuki? I jak dekorować, by każdy kawałek słodkości wydawał się jeszcze smaczniejszy?Autorka krok po kroku pokazuje jak dekorować torty, ciasta, tarty i inne wypieki na różne okazje – te najbardziej uroczyste, takie jak ślub czy chrzest, a także na te bardziej codzienne, jak urodziny i imieniny. Nie zabrakło też inspiracji na Dzień Matki, walentynki czy Halloween. Autorka daje szczegółowe wskazówki, jak przygotować ozdoby z masy cukrowej, izomlatu, marcepanu, żelatyny czy czekolady oraz jak złożyć tort, wytynkować jego poszczególne warstwy, a następnie misternie ozdobić. Podpowiada też jak we własnej kuchni urządzić pracownię zdobniczą z prawdziwego zdarzenia oraz podaje sprawdzone przepisy na różne okoliczności. Całość jest ilustrowana zdjęciami, na których pokazane są etapy dekorowania oraz gotowe realizacje.

SBM
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-822-2612-6

EAN: 9788382226126

Liczba stron: 192

Format: 16.5x24.0cm

Cena detaliczna: 39,95 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem