Włoska sztuka dobrego gotowania Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii

Pellegrino Artusi

Włoska sztuka dobrego gotowania Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii

79,90

 

Legendarne dzieło sławnego gastronoma z Romanii.

"Włoska sztuka dobrego gotowania" to słynne dzieło Pellegrino Artusiego, niezwykłego smakosza i znawcy potraw, który zebrał 790 przepisów na dania z różnych regionów Półwyspu Apenińskiego i okrasił je opowiastkami, interesującymi historiami oraz anegdotami, odsłaniając w ten sposób tajemnice smakowitej kuchni i przybliżając włoską kulturę jedzenia.
Książka ukaże się staraniem Włoskiego Instytutu Kultury w Warszawie, Włoskiego Instytutu Kultury w Krakowie oraz wydawnictwa Muza.

Muza
Oprawa twarda

Wydanie: drugie

ISBN: 978-83-287-1895-1

EAN: 9788328718951

Tytuł oryginalny: La scienza in cucina e l'arte di mangier bene

Liczba stron: 512

Format: 170x250mm

Cena detaliczna: 79,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem