Wegańskie wypieki i potrawy bez glutenu

Teresa Reimann

Wegańskie wypieki i potrawy bez glutenu

8.0

(3 oceny) wspólnie z

64,90 zł

4156

 

W dzisiejszych czasach nie trzeba już nikogo przekonywać o zdrowotnych korzyściach płynących z bezglutenowej czy wegańskiej diety. Wiele osób jest nawet zmuszonych do jej przestrzegania z powodu nietolerancji glutenu czy laktozy. Jednakże przeszkodą w stosowaniu tej diety wydaje się niemożność uzyskania dobrego pieczywa, takiego jak pachnący chleb czy chrupiące bułeczki, nie wspominając już o takich smakołykach jak ciasta czy torty. Samodzielne próby kończą się zwykle niepowodzeniem, a oferowane w sklepach gotowe produkty, za które często trzeba słono zapłacić, nie zawsze zachęcają smakiem czy świeżością.

Książka Wegańskie wypieki i potrawy bez glutenu wychodzi naprzeciw oczekiwaniom Czytelników, którzy chcieliby spróbować sami zrobić pieczywo z bezglutenowych mąk oraz z całkowicie roślinnymi składnikami. Autorka, wieloletnia weganka na diecie bezglutenowej, proponuje swoje sprawdzone przepisy, według których przygotowuje potrawy dla cateringu zaopatrującego wegetariańskie bary i restauracje we Wrocławiu. 130 przepisów zawartych w książce to nie tylko receptury na wypieki, lecz także na wszelkiego rodzaju dodatki, takie jak pasty, humus oraz kotlety czy zupy. Przepisy zostały tak dobrane i przetestowane, by każdy, podążając ściśle recepturą, odniósł sukces w swoich próbach i mógł cieszyć się końcowym rezultatem. Dla wielu książka ta będzie podróżą do krainy nieznanych smaków i zaskakujących pomysłów, a zdrowie i lepsze samopoczucie będzie dodatkowym bonusem.

Życzymy smacznego i miłej zabawy.

Purana
Oprawa twarda

ISBN: 978-83-601-7075-5

Liczba stron: 304

Format: 210x215mm

Cena katalogowa: 64,90 zł