Technologie produkcji cukierniczej Podręcznik Część 2 Zasadnicza szkoła zawodowa

Magdalena Kaźmierczak

Technologie produkcji cukierniczej Podręcznik Część 2 Zasadnicza szkoła zawodowa

6.0

(1 ocena) wspólnie z

51,73

 

Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby ciastkarskie. Każdy rodzaj produktu uczeń ma szansę wykonać samodzielnie, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni.

Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów sprawdzają nie tylko wiedzę, ale także zachęcają do doskonalenia umiejętności.

WSiP
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-021-4719-7

EAN: 9788302147197

Liczba stron: 304

Format: 16.5x24.0cm

Cena detaliczna: 57,60 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem