Polska kuchnia regionalna Kuchnia kaszubska

Polska kuchnia regionalna Kuchnia kaszubska

6.5

(2 oceny) wspólnie z

19,99

 

Po chłopsku, ale na bogato – kuchnia kaszubska ma repertuarze wiele dań, których nie spotyka się w innych regionach: kaczkę pomorską faszerowaną kaszą, jabłkami, śliwkami, ferkase z kury, podanej z ryżem na słodko, bigos z wiśniami, smażone i marynowane śledzie… Znane w całej Polsce są kaszubskie ogórki, konserwowane z papryką i marchewką. Ulubionym mięsem Kaszubów była gęsina, warto wypróbować przepis na świąteczną gęś. Na co dzień królowały na stołach ryby – było pod dostatkiem i tych morskich, i słodkowodnych, bo rzek i jezior też na Kaszubach nie brakuje…

Olesiejuk
Oprawa twarda

ISBN: 978-83-274-3107-3

EAN: 9788327431073

Liczba stron: 144

Format: 190x250mm

Cena detaliczna: 19,99 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem