Nalewki, czyli najlepsze wyniki moich eksperymentów. Jak łączyć smaki

Piotr Ogiński

Nalewki, czyli najlepsze wyniki moich eksperymentów. Jak łączyć smaki

40,30

 

Owoce, zioła i alkohol – to tylko początek! Kolejny krok to eksperymentowanie i próby łączenia ze sobą różnych składników. A to już nie lada wyzwanie! Niektóre pasują do siebie bardziej niż inne, dlatego oprócz sprawdzonego przepisu przy każdej nalewce znajdziesz listę produktów, które najlepiej się z nią komponują i najpełniej podbijają jej smak. Zainspiruj się i odkryj ulubione kompozycje! To nie wszystko! Do każdego przepisu przygotowałem też porady ułatwiające cały proces, a także ciekawostki, którymi zaimponujesz znajomym w trakcie wspólnej degustacji. Nalewki to hobby dla cierpliwych, ale efekt końcowy jest tego wart! Dzielę się doświadczeniami i obserwacjami, dzięki którym przygotujesz idealną nalewkę! Daję 100% gwarancji! Przekonaj się, jak smakują: wódka mandarynkowa, kurkumówka, nalewka z suszu, jarzębinówka, rabarbarówka z szałwią czy przepalanka. Nie bój się eksperymentować! Pamiętaj, że nawet jeśli dokładnie odtworzysz przepis, to owoce każdego roku są inne, co może wpłynąć na smak i aromat. Ale gdy w końcu otworzysz butelkę, pozostanie już tylko długo biesiadować i rozmawiać, delektując się kieliszkiem przepysznego trunku! Na tym właśnie polega MAGIA domowych nalewek. Piotr Ogiński #kochamnalewki Vloger kulinarny, autor kanału na YouTube Kocham gotować. Uczestnik programów kulinarnych, m.in. Top Chef, Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia oraz Najlepsza Kuchnia.





„Nalewki, czyli najlepsze wyniki moich eksperymentów. Jak łączyć smaki” - więcej informacji od księgarni Matras





Książka Piotra Ogińskiego pod tytułem „Nalewki, czyli najlepsze wyniki moich eksperymentów. Jak łączyć smaki” to obowiązkowa pozycja dla wszystkich hobbystów tworzących domowe napitki. Nie da się przecenić zawartości tego poradnika, ponieważ zawiera całe mnóstwo ważnych i praktycznych rad od kogoś, kto samodzielnie przetestował setki możliwych kombinacji smaków. „Nalewki, czyli najlepsze wyniki moich eksperymentów. Jak łączyć smaki” to również książka, którą warto wręczyć komuś w prezencie. Sprawdzi się zarówno jako podarunek dla tych osób, które przygodę z tworzeniem nalewek dopiero rozpoczynają, jak i dla starych wyjadaczy. Piotr Ogiński podpowiada, jak łączyć w wielkim stylu, takie składniki, jak owoce, zioła i alkohol.

Pascal
Oprawa twarda

ISBN: 978-83-831-7130-2

EAN: 9788383171302

Liczba stron: 240

Format: 16.2x23.5cm

Cena detaliczna: 65,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem