Kuchnia powojenna Przepisy smacznego i taniego przyrządzania śniadań, obiadów i kolacyj

Elżbieta Kiewnarska

Kuchnia powojenna Przepisy smacznego i taniego przyrządzania śniadań, obiadów i kolacyj

56,00

 

"Reprint oryginału drugiego wydania z 1929 r. z 329 przepisami kuchni powojennej. Autorkę, jak sama pisze, skłoniła do wydania niniejszej książki ""drożyzna produktów po wojnie, brak wielu artykułów, małe, w porównaniu z zarobkami robotników, zarobki inteligencji. Młode, ba nieraz i starsze gosposie muszą się często odwoływać do książki kucharskiej — a książki wszystkie pisane i wydane przed wojną, w czasach wielkiej obfitości i taniości produktów, dają potrawy bardzo smaczne wprawdzie, lecz zupełnie niedostępne ze względu na ilości potrzebnych do ich wykonania produktów i, co zatem idzie, koszt ich przyrządzenia. Nie będzie to uniwersytet dla tych pań, które się na kuchni już znają, lecz zwykła szkoła powszechna dla młodych, niedoświadczonych gospodyń, dająca te wiadomości, jakie każda kucharka posiadać powinna.

Graf_ika
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-656-0264-0

Liczba stron: 140

Format: 14.5x20.0cm

Cena detaliczna: 56,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem