Kuchnia polskich Kresów

Czarnowski Ryszard Jan

Kuchnia polskich Kresów

24,74

 

Bogaty zbiór przepisów kulinarnych oraz opis tradycji i kresowych zwyczajów. Kuchnia kresowa to nie tylko wyszukane, szlacheckie i magnackie dania, ale przede wszystkim smakowite, wykwintne potrawy, przygotowywane z prostych, ogólnodostępnych składników. Znajdziemy tu receptury np. na śledzia pocztowego w miodowym sosie, tradycyjny chłodnik litewski, sztuki mięs kraszone świeżymi i suszonymi ziołami, bliny wołyńskie – gryczane, gęś pieczoną w winie, a także desery, orzeźwiające napoje oraz rozgrzewające i leczące nalewki.

Rytm
Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: drugie

ISBN: 978-83-739-9972-5

EAN: 9788373999725

Liczba stron: 224

Format: 17.5x25.0cm

Cena detaliczna: 39,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem