Kodeks smakosza.  Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady

Horace-Napoleon Raisson

Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady

42,76

 

Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia Horace’a Raissona to kompendium wiedzy na temat wystawnych posiłków. Po jakim daniu obowiązkowo trzeba podać nowe widelce? Czyje towarzystwo przy stole najdotkliwiej psuje zabawę? Jak zorganizować obiad z kochanką? Czy nieobecnym należy się toast? Kodeks smakosza odpowiada na najbardziej nurtujące pytania, daje praktyczne porady, oferuje gruntowną wiedzę. Dziś traktujemy go przymrużeniem oka, czytamy dla zabawy.

Słowo/obraz/terytoria
Oprawa twarda

ISBN: 978-83-832-5062-5

EAN: 9788383250625

Liczba stron: 230

Format: 14.0x17.0cm

Cena detaliczna: 65,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem