Historie kuchenne o miłości, rodzinie i sile tradycji Czym chata bogata

Barbara Czaykowska-Kłoś

Historie kuchenne o miłości, rodzinie i sile tradycji Czym chata bogata

30,94

 

arbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia oraz absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. mieszka w Warszawie. Jako dziecko przewędrowała z rodziną niemal całe południe Polski w poszukiwaniu bezpiecznego miejsca. Domu.

Przez wiele lat rodzina mieszkała na Śląsku Opolskim pośród niezwykle życzliwych miejscowych.

Wspomnienia, rodzinne historie i smaki, które jak u Prousta przenoszą w bliską sercu przeszłość, były motywem przewodnim pierwszego tomu „Historii kuchennych”.

Drugi tom powstał z podobnej potrzeby, chociaż tęsknota do dawnych smaków i wspomnień wzbogaciła się o niewyobrażalną miłość do dzieci, wnuków, piesków, kotków, ptaków, drzew...

Porady, zdrowe mikstury, niezwykłe nalewki, potrawy, które przenoszą do dawnych zabawnych lub smutnych historii i te, które pomagają nakarmić największego niejadka.

Bogactwo smaków, wiedzy, mnóstwo ciepła i humoru...

To można znaleźć w drugiej części „Historii kuchennych”.

Bernardinum
Oprawa twarda

ISBN: 978-83-812-7505-7

EAN: 9788381275057

Liczba stron: 272

Cena detaliczna: 49,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem