Domowe wędzenie żywności

Anderson Warren R.

Domowe wędzenie żywności

27,89

 

Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty!

Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny i wędzonych serów. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować; jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli.
W książce znajdziecie przepisy na wędzone przysmaki, poznacie różnice między wędzeniem na zimno i gorąco. Dowiecie się, jak zbudować przydomową wędzarnię oraz jak dobrać drewno do wędzenia.

RM
Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: 8

ISBN: 9788381513746

EAN: 9788381513746

Tytuł oryginalny: Mastering the Craft of Smoking Food

Liczba stron: 256

Format: 16.5x23.5cm

Cena detaliczna: 44,99 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem