Domowe marynaty Słodkie kwaśne i pikantne

Grossauer Stefan, Prommer Colette

Domowe marynaty Słodkie kwaśne i pikantne

19,90

 

Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne.

Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki. Doradzimy, co zrobić, by marynowane ogórki miały niepowtarzalny smak. Dzięki nam dowiesz się, jak zamarynować w alkoholu owoce egzotyczne i grzyby. W książce znajdziesz: najważniejsze zasady konserwowania potraw, szczegółowy kalendarz marynowania produktów, liczne przepisy: łatwe, tradycyjne, nietypowe i ekstrawaganckie.

RM
Oprawa miękka

Wydanie: drugie

ISBN: 978-83-777-3142-0

Liczba stron: 96

Format: 16.5x23.0cm

Cena detaliczna: 19,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem