Dobry cukier Słodzimy naturalnie Rafinowane i sztuczne słodziki – zagrożenie dla zdrowia

Lynne Melcombe

Dobry cukier Słodzimy naturalnie Rafinowane i sztuczne słodziki – zagrożenie dla zdrowia

15,00 zł

1153

 

Naturalna słodycz bez cienia goryczy

Ludzki organizm potrzebuje węglowodanów we krwi w ilości równej zaledwie dwóm łyżeczkom cukru. Ta potrzeba może zostać zaspokojona poprzez strawienie węglowodanów złożonych, niekoniecznie nawet zawartych w owocach, lecz również w innych produktach spożywczych. Nie należy lekceważyć problemów zdrowotnych powodowanych przez cukier rafinowany: obciąża on metabolizm, zaburza procesy trawienne i sieje spustoszenie w mózgu. Uznaje się go za przyczynę wielu dolegliwości, począwszy od próchnicy, otyłości i cukrzycy po zapalenie stawów i nowotwory.
Słodycz z pewnością stanowi przyjemną część życia, rzecz w tym, by nie przerodziła się w gorycz. Dlatego warto wiedzieć, który cukier jest dobry, unikać niebezpiecznych dla zdrowia sztucznych słodzików i sięgać po naturalne słodkości pełne witamin i minerałów – miód i syrop klonowy to tylko niektóre z nich.

Źródła Życia
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-621-0364-5

Tytuł oryginalny: Health Hazards of White Sugar

Liczba stron: 64

Format: 160x215mm

Cena katalogowa: 15,00 zł

Tłumaczenie: Paulina Jankowska