Dieta bezglutenowa - co wybrać?

Hanna Kunaczowicz

Dieta bezglutenowa - co wybrać?

7.0

(1 ocena) wspólnie z

77,06

 

Drugie wydanie książki „Dieta bezglutenowa: co wybrać?” zostało napisane przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”. Dostarcza wszechstronnej, aktualnej, ugruntowanej naukowo, ale podanej przystępnie wiedzy o diecie bezglutenowej. Przybliża Czytelnikowi:
· właściwości glutenu
· zasady układania diety bezglutenowej w świetle zaleceń żywieniowych
· wartość odżywczą produktów bezglutenowych
· wymagania dotyczące znakowania gotowych produktów bezglutenowych
· praktyczne zasady przygotowywania potraw bezglutenowych
· aktualne zalecenia do stosowania diety bezglutenowej
Publikację wyróżnia obszerna część tabelaryczna z danymi o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych w produktach naturalnie niezawierających glutenu oraz w produktach bezglutenowych wytworzonych przemysłowo.
Książka powstała z myślą o chorych na celiakię i inne choroby glutenozależne, dietetykach, a także osobach gotujących (zawodowo lub w domu).

PZWL
Oprawa miękka

Wydanie: drugie

ISBN: 978-83-200-4965-7

EAN: 9788320049657

Liczba stron: 180

Format: 20.0x24.0cm

Cena detaliczna: 84,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem