Buła i przyjaciele Dupki, piętki i słodkie okruszki. Proste przepisy bez wyrabiania

Ina-Janine Johnsen

Buła i przyjaciele Dupki, piętki i słodkie okruszki. Proste przepisy bez wyrabiania

9.0

(3 oceny) wspólnie z

49,59

 

Z tą książką pieczenie stanie się chlebem powszednim! Czy wiesz, że można piec bez wyrabiania, bez specjalnego sprzętu oraz doświadczenia i w ten sposób wypełnić dom najpiękniejszym zapachem świata – zapachem świeżo upieczonego chleba? Po prostu łączysz składniki, odstawiasz do wyrośnięcia, formujesz i hyc do pieca. I co najważniejsze – ta technika opracowana przez norweską gwiazdę kulinarną nadaje się do wszystkich rodzajów wypieków: od pulchnych bułeczek cynamonowych, po pizzę z chrupiącą skórką i wspaniały świeży chleb. Znajdziesz tu ponad 100 sprawdzonych przepisów, na widok których dosłownie cieknie ślinka. W tym patenty na drugie życie czerstwego pieczywa i kilka pomysłów na ulubione smarowidła do chleba. A wszystko przepełnione kwintesencją norweskości, czyli pomysłami, jak nie utrudniać sobie życia, aby było przyjemne i smaczne.
Ina-Janine Johnsen jest najbardziej znana jako autorka bloga Mat pa Bordet (Podano do stołu). To tam profesjonalna szefowa kuchni od ponad 10 lat dzieli się przepisami, które są uwielbiane w całej Skandynawii. Opublikowała już kilka bestsellerowych książek kucharskich i codziennie inspiruje ponad 100 tysięcy obserwujących na Instagramie.

Wielka Litera
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-803-2877-8

EAN: 9788380328778

Tytuł oryginalny: NO-KNED BAKING / Eltefri bakst

Liczba stron: 280

Format: 19.0x23.9cm

Cena detaliczna: 79,99 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem