Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej

Katarzyna Bosacka

Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej

6.8

(9 ocen) wspólnie z

28,70

Witajcie w świecie kolorowych pierogów, tatara z lubczykiem i śledzi z kawiorem.

Kuchnia polska TO JEST TO! Różnorodna, arcysmaczna, coraz bardziej nowoczesna. Zmienia się tak samo dynamicznie jak nasz kraj i bez kompleksów wytrzymuje konkurencję najbardziej znanych kuchni europejskich.

W ostatnich latach wydano wiele książek znakomitych szefów kuchni propagujących nowoczesną kuchnię polską, ale często są to propozycje nie dla kucharzy amatorów ale dla zaawansowanych, wyposażonych w kosmiczny sprzęt. Trudno w przeciętnym polskim M3 operować ciekłym azotem, pistoletem wędzarniczym, strzelającym cukrem czy maszyną sous vide. Moja książka jest dla tych wszystkich, którzy mają w kuchni sprzęt podstawowy - nóż, deskę do krojenia, garnek i blender. Którzy kochają tradycyjną kuchnię polską, ale chcą zaskoczyć siebie i gości dobrze znanymi daniami przyrządzonymi i podanymi inaczej. Zatem noże w dłoń, para buch, wyobraźnia w ruch! Witajcie w świecie kolorowych pierogów, tatara z lubczykiem i śledzi z kawiorem. Niech smak pstrąga w maku i tęczowych gołąbków będzie z Wami!
Kasia Bosacka

Publicat
Oprawa twarda

Data pierwszego wydania:
2016-11-23

ISBN: 978-83-245-2204-0

Liczba stron: 160

Publicat

Format: 21.0x26.5cm

Cena detaliczna: 44,90 zł

Rok wydania: 2016

Komentarze nie są potwierdzone zakupem