100 przepisów dla diabetyków

Aleksandra Cichocka

100 przepisów dla diabetyków

29,16

 

Książka zawiera przedmowę z najważniejszymi zaleceniami żywieniowymi dla osób chorych na cukrzycę, zgodnymi z najnowszymi wytycznymi Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego; tabelę wybranych produktów o niskim, średnim i wysokim IG; tabelę zawartości WW w wybranych produktach; talerz całodziennej diety diabetyka z objaśnieniami oraz 100 przepisów, m.in. potrawy z ryb i mięsa, zupy, sałatki, desery.
Każdy przepis zawiera wyliczoną wartość kaloryczną i odżywczą oraz wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe. W publikacji zamieszczono kilkadziesiąt zdjęć potraw i produktów.
Recenzentami „100 przepisów dla diabetyków” są wybitni specjaliści: Prof. dr hab. n. med. Leszek Czupryniak i Prof. dr hab. n. med. Mirosław Jarosz.

Medyk
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-668-6607-2

EAN: 9788366866072

Liczba stron: 182

Format: 17.0x24.5cm

Cena detaliczna: 46,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem