Zielony garnek 600 przepisów kuchni wegetariańskiej prosto z Włoch

Anastasia Zanoncelli

Zielony garnek 600 przepisów kuchni wegetariańskiej prosto z Włoch

5.0

(2 oceny) wspólnie z

39,00

 

Ponad 600 przepisów kuchni wegetariańskiej, głównie dań włoskich przygotowanych ze składników pochodzących z upraw ekologicznych.
Książka jest podzielona na pięć dużych rozdziałów: Przekąski, przystawki, sosy i pokarm bogów; Zboża, czyli złoto Ziemi; Jarzyny w całym swoim blasku; Słodkie owoce; Kuchnie świata. Publikację otwiera wstęp szczegółowo wprowadzający w świat potraw wegetariańskich, zawiera ona także wiele istotnych informacji dotyczących właściwości i walorów odżywczych poszczególnych produktów.
Sięgając po to opracowanie, dostajemy przepisy między innymi na tarty, sosy, makarony, jarzyny, dania z grilla, przekąski, pizze, podpłomyki, suflety, tartinki czy zupy. Nie brakuje również receptur na światowe hity kuchni wegetariańskiej jak: gazpacho, baklawa, cukierki z syropu klonowego, tortille, chapati, guacamole, humus oraz tzatziki.

Jedność
Oprawa twarda

ISBN: 978-83-797-1017-1

EAN: 9788379710171

Liczba stron: 384

Format: 170x240mm

Cena detaliczna: 39,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem