Tradycje kulinarne Szwecji

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Tradycje kulinarne Szwecji

5.5

(2 oceny) wspólnie z

46,88

 

Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.
Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.

Hanami
Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-655-2053-1

EAN: 9788365520531

Liczba stron: 240

Format: 16.5x23.5cm

Cena detaliczna: 64,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem