Mięso czyli dania z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny, baraniny i królika

Hanna Szymanderska

Mięso czyli dania z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny, baraniny i królika

42,00

 

Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.
W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.

„Mięso” to siódmy tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* jak przygotować podroby, aby były delikatne i smaczne,
* skąd się wzięła moda na sztufady z wołowiny,
* czym się różnią filety od kotletów,
* jakie mięso jest najlepsze na pieczeń,
* jak prawidłowo przygotować sznycle wiedeńskie oraz wiele innych dań.

Multico
Oprawa twarda

ISBN: 978-83-707-3870-9

EAN: 9788370738709

Liczba stron: 124

Format: 24.5x22.5cm

Cena detaliczna: 42,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem