Mięsa. Najlepsze potrawy i marynaty

Anneka Manning

Mięsa. Najlepsze potrawy i marynaty

 

Jak rozpoznać dobre mięso i jak je dzielić? W jaki sposób oczyścić żeberka, wiązać wołowinę czy pokroić udziec jagnięcy? W czym tkwi sekret smacznego bulionu wołowego? Mnóstwo wskazówek i dobrych rad dla wszystkich, przygotowujących mięso, to wstęp do zestawu blisko stu inspirujących przepisów na najlepsze mięsne potrawy, m.in. na idealny stek, tradycyjne Osso buco, czy gotowaną na wolnym ogniu łopatkę jagnięcą. Wspaniałe poglądowe zdjęcia. Książka niezbędna w kuchennej bibliotece.

Świat Książki
Broszurowa ze skrzydełkami

ISBN: 978-83-803-1237-1

Tytuł oryginalny: The ultimate book of meat game

Liczba stron: 192

Świat Książki

Format: 190x240mm

Cena katalogowa: 29,90 zł

Tłumaczenie: Natalia Wiśniewska

Rok wydania: 2015