Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku 90 przepisów wegetariańskich na bazie produktów europejskich

Durst Markus, Iding Doris, Wafler Johanna

Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku 90 przepisów wegetariańskich na bazie produktów europejskich

49,98 zł

3088

 

Gotujmy według ajurwedy i delektujmy się potrawami z krajowych warzyw, owoców i ziół.
Spożywanie pokarmów dostosowanych do typu osobowości wprowadza człowieka w stan równowagi, zapewnia organizmowi dobrą przemianę materii i pomaga usunąć z niego substancje toksyczne.
Kuchnia ajurwedyjska to nie tylko egzotyczna kuchnia indyjska. Również europejskie artykuły spożywcze, rosnące u nas zioła, warzywa i owoce, można przyrządzać zgodnie z zasadami ajurwedy. 90 przepisów wegetariańskich, zawartych w tej książce, jest tego dowodem. Potrawy odpowiadają porom roku, są proste w przygotowaniu, a mimo to wyrafinowane w smaku.
Książka zawiera wprowadzenie do filozofii ajurwedyjskiej oraz zalecenia żywieniowe i wykaz artykułów spożywczych wskazanych dla różnych typów konstytucyjnych.

Purana
Oprawa twarda

Wydanie: drugie

ISBN: 978-83-601-7040-3

Liczba stron: 144

Format: 195x270mm

Cena katalogowa: 49,98 zł

Cena pakietu

94,88 zł

5782

Cena pakietu

89,88 zł

5482