Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej

Anthelme Brillat-Savarin

Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej

7.2

(57 ocen) wspólnie z

30,00

 

Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz – mimo okresu niełaski – pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej – dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.

PIW
Oprawa twarda

Wydanie: czwarte

ISBN: 978-83-648-2212-4

EAN: 9788364822124

Tytuł oryginalny: Physiologie du gout ou meditations de gastronomie transcendante

Liczba stron: 256

Format: 125x200mm

Cena detaliczna: 30,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem