Komentarze nie są potwierdzone zakupem
Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz – mimo okresu niełaski – pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej – dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.
PIW
Oprawa twarda
Wydanie: czwarte
ISBN: 978-83-648-2212-4
EAN: 9788364822124
Tytuł oryginalny: Physiologie du gout ou meditations de gastronomie transcendante
Wydanie: czwarte
ISBN: 978-83-648-2212-4
EAN: 9788364822124
Tytuł oryginalny: Physiologie du gout ou meditations de gastronomie transcendante
Liczba stron: 256
Format: 125x200mm
Cena detaliczna: 30,00 zł
Format: 125x200mm
Cena detaliczna: 30,00 zł