Drób czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka indyka gęsi i kaczki

Hanna Szymanderska

Drób czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka indyka gęsi i kaczki

42,00

 

Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.

W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.

„Drób” to ósmy tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* co to są kapłony i pulardy i dlaczego mają tak delikatne mięso,
* czym się różni drób faszerowany od nadziewanego,
* po co, czym i jak szpikować drób przed pieczeniem,
* skąd pochodzą kotlety Pożarskiego,
* jak usunąć kości z kaczki.

Multico
Oprawa twarda

ISBN: 978-83-707-3871-6

EAN: 9788370738716

Liczba stron: 116

Format: 24.5x22.5cm

Cena detaliczna: 42,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem