Konto

Usługi gastronomiczne HGT.12 Podręcznik Technik żywienia i usług gastronomicznych Szajna Renata Książka

Usługi gastronomiczne HGT.12 Podręcznik Technik żywienia i usług gastronomicznych
61,34 zł
68,40 zł - sugerowana cena detaliczna
Zamów teraz, wyślemy jeszcze dziś!
Wydawnictwo: WSiP
Rodzaj oprawy: Okładka broszurowa (miękka)
Liczba stron: 368
Format: 17.0x24.5cm
Rok wydania: 2023
Zobacz więcej

Kup w zestawie

61,34 zł
Podręcznik omawia zagadnienia z piątej części kwalifikacji HGT.12 dotyczące usług gastronomicznych. Obszernie prezentuje zagadnienia związane z prowadzeniem usług gastronomicznych – w pierwszych rozdziałach przedstawia tematykę kierunków rozwoju w gastronomii, zasady prowadzenia marketingu i promocji w zakładach gastronomicznych. Następnie porusza tematy: przygotowania sali konsumenckiej, w tym: obrusy, zastawę stołową, sztućce, rodzaje nakryć, a także aranżacje i dekoracje sali. Przyszły pracownik sali konsumenckiej znajdzie tu mnóstwo wskazówek i podpowiedzi, które pomogą mu w przyszłości dobrze wykonywać zadania zawodowe. Publikacja opisuje metody i techniki obsługi, rodzaje przyjęć i sposoby ich organizacji. Autorka podręcznika kładzie nacisk na kompetencje interpersonalne – podkreśla, że właściwe zachowanie względem gości jest równie ważne, jak zręczne operowanie tacami i półmiskami. Wszystkie zagadnienia ilustrowane są starannie dobranymi ponad 300 zdjęciami, z których wiele pochodzi z sesji zdjęciowej zorganizowanej specjalnie na potrzeby publikacji. Pod kodami QR znajduje się cenny merytorycznie materiał filmowy, który pozwoli urozmaicić naukę. Ciekawe polecenia i pytania na zakończenie każdego rozdziału pomagają utrwalić wiedzę i zachęcają do jej rozszerzania oraz do doskonalenia umiejętności. Rozbudowane słowniczki terminów i pojęć w językach polskim i angielskim sprawią, że każde pojęcie branżowe będzie całkowicie jasne.

Szczegółowe informacje na temat książki Usługi gastronomiczne HGT.12 Podręcznik Technik żywienia i usług gastronomicznych

Wydawnictwo: WSiP
EAN: 9788302211461
Autor: Szajna Renata
Rodzaj oprawy: Okładka broszurowa (miękka)
Liczba stron: 368
Format: 17.0x24.5cm
Rok wydania: 2023
Język wydania: polski
Podmiot odpowiedzialny: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A.
Al. Jerozolimskie 96
00-807 Warszawa
PL
e-mail: [email protected]

Podobne do Usługi gastronomiczne HGT.12 Podręcznik Technik żywienia i usług gastronomicznych

Oceny i recenzje książki Usługi gastronomiczne HGT.12 Podręcznik Technik żywienia i usług gastronomicznych

Średnia ocen:
~ /10
Liczba ocen:
0
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Ten produkt nie ma jeszcze żadnych recenzji

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Bestsellery

Nowości

Zyskaj darmową dostawę
za zapis do newslettera!
Nie przegap nowości, promocji i unikalnych ofert.
*Kod jednorazowego użycia przy minimalnej wartości koszyka 69 zł.