Toskania dla początkujących Imogen Edwards-Jones Książka

Toskania dla początkujących
26,18 zł
34,90 zł - sugerowana cena detaliczna
Wydawnictwo: Pascal
Rodzaj oprawy: Okładka broszurowa (miękka)
Liczba stron: 368
Format: 13.0x20.0cm
Rok wydania: 2014
Zobacz więcej
A gdybyś mogła przeprowadzić się do Toskanii? Zraniona Belinda postanawia porzucić dotychczasowe życie. Decyduje się na przeprowadzkę do pięknej Italii. Rozpoczyna wszystko od nowa w ojczyźnie oliwy, słoneczników i wina oraz, o czym nie wolno zapomnieć, przepysznej kuchni. Otwiera mały uroczy hotel wśród sielskich krajobrazów Toskanii. Jej raj na ziemi staje się jednak zagrożony. Konkurencja czai się za rogiem. A syn nieprzyjaciela chce uwieść jej córkę! Czy Belinda obroni swój zakątek i odzyska spokój? W książce odnajdziesz proste przepisy m.in. Na przepyszną bruschettę z pomidorami i anchois, aromatyczne risotto z borowikami czy niebanalną sałatkę z kaparami i tuńczykiem. Indyk w winie Tachinno di Casa Mia 2 indycze piersi (może być mniej albo więcej, w zależności od liczby gości) białe wytrawne wino (np. vernaccia) czosnek cebula natka pietruszki sól, pieprz oliwa do smażenia Podsmaż mięso na patelni. Kiedy będzie prawie gotowe, dodaj czosnek, cebulę i wino i pozwól wszystkiemu spokojnie się poddusić. Dopraw solą i pieprzem. Na koniec posyp hojnie natką pietruszki. Podawaj z ciepłym purée ziemniaczanym licznemu gronu przyjaciół. To bardzo „towarzyskie” danie, które najlepiej smakuje w wesołej atmosferze. Skrzydełko przednie: Poznajcie Belindę i jej talent do nauki języków obcych – Mamy tu poważny – come si dice, jak to się mówi – kryzys. Guilię złapała grappa i muszę sama sprzątać dom… – Co? Guilia upiła się grappą? – Mary wyraźnie nie wie, o co chodzi. – Co? Co ty wygadujesz? – irytuje się Belinda. – Nie bądź śmieszna… Jest poważnie chora, więc musisz rzyjechać jak najszybciej… – Che pecorino! Co za szkoda! – wykrzykuje Belinda. – Che pecorino! – kiwa głową z zapałem, zupełnie nieświadoma, że zamiast powiedzieć, że jej przykro, zachwala właśnie wspaniały owczy ser Guilii. Skrzydełko tylne: Beth Elon Smakując Toskanię Odkryj cudowne miejsca i niezwykłe smaki jednego z najpiękniejszych regionów na świecie. W książce znajdziesz 100 inspirujących przepisów, które autorka latami zbierała od znajomych i sąsiadów.

Szczegółowe informacje na temat książki Toskania dla początkujących

Wydawnictwo: Pascal
EAN: 9788376423203
Autor: Imogen Edwards-Jones
Rodzaj oprawy: Okładka broszurowa (miękka)
Liczba stron: 368
Format: 13.0x20.0cm
Rok wydania: 2014
Język wydania: polski
Podmiot odpowiedzialny: Wydawnictwo Pascal Sp. z o.o.
Zapora 25
43-382 Bielsko-Biała
PL
e-mail: [email protected]

Podobne do Toskania dla początkujących

Inne książki z kategorii Powieści i opowiadania

Zapowiedź
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość

Oceny i recenzje książki Toskania dla początkujących

Średnia ocen:
4.31 /10
Liczba ocen:
50
lubimyczytac.pl
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Ten produkt nie ma jeszcze żadnych recenzji

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Bestsellery

Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość

Nowości

Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Bestseller
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller
Nowość
Nowość
Nowość
Nowość
Bestseller