Żywienie kobiet w ciąży

Szostak-Węgierek Dorota, Cichocka Aleksandra

Żywienie kobiet w ciąży

3042

 


Lekarze i dietetycy są zgodni co do tego, że brak dostatecznej liczby korzystnych składników w diecie zagraża zdrowiu nie tylko kobiety ciężarnej, lecz także oczekiwanego przez nią dziecka. Jakie to składniki? Gdzie je można znaleźć? W jakich ilościach spożywać? Czy posiłki o różnorodnych smakach, upajające mocą zapachów i mieniące się bogactwem kolorów, zapewnią zdrowie przyszłej matce i jej nie narodzonemu dziecku? A może powinna ona jeszcze sięgnąć po suplementy? Jeśli tak, to kiedy? Przed ciążą, czy w czasie ciąży? A co z tyciem? Nie bać się nadwagi, czy też cały czas się pilnować? Odpowiedzi na te i inne pytania można znaleźć w tym poradniku. Przygotowali go specjaliści z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Poruszone problemy zainteresują zarówno kobiety ciężarne, jak i opiekujących się nimi lekarzy.

PZWL
Oprawa miękka

Wydanie: drugie

ISBN: 978-83-200-4415-7

Liczba stron: 160

Format: 140x200mm

Cena katalogowa: 29,00 zł

Cena pakietu

68,90 zł

5436

Cena pakietu

68,90 zł

5436

Cena pakietu

78,90 zł

6036

Cena pakietu

63,90 zł

5136