Zasady żywienia Podręcznik Część 2 Technik żywienia i usług gastronomicznych kwalifikacja T.15.1

Dorota Czerwińska

Zasady żywienia Podręcznik Część 2 Technik żywienia i usług gastronomicznych kwalifikacja T.15.1

3480

 

Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).

Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej pożywienia, wartości odżywczych produktów spożywczych, wpływów procesów technologicznych na wartość odżywczą produktów spożywczych, przechowywania żywności i jego wpływu na wartość odżywczą, utrwalania żywności, wzbogacania żywności, żywności funkcjonalnej, wygodnej oraz dietetycznych środków spożywczych, organizmów genetycznie modyfikowanych, zasad znakowania żywności, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, planowania jadłospisów, zaleceń żywieniowych dla różnych grup ludności, podstaw żywienia dietetycznego, żywienia w zakładach gastronomicznych, zachowań żywieniowych i ich wpływu na zdrowie, alternatywnych sposobów odżywiania się, instytucji zajmujących się problematyką żywienia.

WSiP
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-021-5044-9

Liczba stron: 232

Format: 170x245mm

Cena katalogowa: 34,80 zł