Usługi żywieniowe w hotelarstwie Hotelarstwo Tom 4 Podręcznik Kwalifikacja T.12 Technik hotelarstwa. Szkoła ponadgimnazjalna

Krzywda Sebastian

Usługi żywieniowe w hotelarstwie Hotelarstwo Tom 4 Podręcznik Kwalifikacja T.12 Technik hotelarstwa. Szkoła ponadgimnazjalna

45,44

 

Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Omawia zagadnienia związane z usługami gastronomicznymi. Kładzie duży nacisk na racjonalne odżywianie się, komponowanie jadłospisu, a także wizerunek zawodowy pracownika. Szczegółowo przedstawia rodzaje śniadań serwowanych w hotelu. Na wielu ilustracjach przedstawia wyposażenie sali konsumpcyjnej. Podaje specjalistyczne nazewnictwo hotelarskie francuskie i angielskie. Zawiera liczne praktyczne wskazówki dotyczące nakrywania stołu i prac w przygotowalni kelnerskiej. Przedstawia pożądane zachowania w pracy, dzięki czemu buduje postawę odpowiedzialnego i zaangażowanego pracownika, zwiększając tym samym szanse ucznia na rynku pracy.

WSiP
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-021-4704-3

EAN: 9788302147043

Liczba stron: 128

Format: 17.0x24.0cm

Cena detaliczna: 48,10 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem